tirsdag 22. oktober 2013

Harmoniske Matushima – 日本三景



Søndag den 13. oktober dro vi på dagstur til Matsushima, som er utnevnt som et av tre harmoniske områder i Japan. Matsushima ligger bare en halvtimes togtur nord for Sendai og var dermed perfekt for en liten dagstur. 

Etter litt styring med togbilletter, var vi endelig på vei med toget. Jeg hadde ikke før sagt hvordan alt liksom bare ordner seg, før toget stoppet og samtlige passasjerer gikk av toget. Endeholdeplassen var tydeligvis nådd, og vi var så vidt jeg kunne se, IKKE i Matsushima… Men, igjen var det en hyggelig togbetjent som kunne fortelle oss at vi bare måtte vente i 5 minutter for å bytte tog. Ikke noe problem. Selv om så godt som ingen snakker engelsk i Sendai, er det overaskende lett å få folk til å hjelpe og forklare ting hvis man blir forvirret. Trikset er å begynne med: «Sumimasen (unskyld meg). Matsushima?» *forvirret ansiktsuttrykk*. Etter en forklaring du kanskje skjønner halvparten av (hvis du er heldig) og litt peking på perongen ved siden av, er det viktig å nikke/bukke, smile og si «Arigatå gåzaimashta! (Tusen takk for hjelpen!)». 

Altså, for å gjøre en nervepirrende historie kort, vi kom fram til Matsushima til slutt. Yatta!

Matsushimabukten ligger på østkysten av «fastlands-japan» eller Honshu som hovedøyen kalles, og er kjent for sine omkringliggende furukledde øyer, som også har gitt stedet dets navn (matsu-shima = furu-øy). Fem av de nærmeste øyene er forbundet med bukten via signalrøde bruer for fotgjengere.  Her kommer opplevelsen av Matsushima gjennom linsen. 

















Det blåste ganske friskt... (Kaze ga tsuyoi des!)




Østersfarm (kanskje?)





Onigiri lunsj




















1 kommentar:

  1. Dette så virkelig ut som et sted for å få ro i sjelen - det der kan japanerne! Jeg husker en japansk hage vi besøkte i Leverkusen i Tyskland i en av barndommens sommerferier tidlig på 1970-tallet - jeg vet ennå at det var vakkert og rolig midt i en travel storby. Håper dere finner flere sånne fredelige oaser hvor dere kan trekke pusten etter travle arbeidsdager. - Kjekt å følge dere på bloggen og "se" dere midt i de japanske omgivelsene! Klem fra mor og svigermor :)

    SvarSlett

Kommentarer mottas med glede! Husk å legge igjen navnet ditt :)